Klein Orkest Rolde is een koperensemble dat is opgericht in 1995.
Het ensemble bestaat momenteel uit 13 koperblazers.

Het Klein Orkest Rolde heeft als grote voorbeeld “The London Brass”. Dit koperensemble bestaat uit 10 musici en speelt werken die speciaal voor die samenstelling zijn gecomponeerd, dan wel gearrangeerd. Klein Orkest Rolde bestaat zowel uit goede amateur muzikanten als enkele (semi) professionals.

Bij de voorbereiding van een concert wordt geprobeerd zoveel mogelijk verschillende stijlperiodes ten gehore te brengen. Het streven is om ongeveer 400 jaar muziekgeschiedenis aan bod te laten komen.

De Geschiedenis van Klein Orkest Rolde

Klein Orkest Rolde is in 1995 opgericht door een aantal enthousiaste muzikanten uit Rolde. In eerste instantie heeft Karen Pereboom-Hekker als dirigent Klein Orkest Rolde geleid. Zij heeft, om zelf mee te kunnen spelen, in 1999 het stokje doorgegeven aan Joop Thijssen, gepensioneerd trompettist van de voormalige Johan Willem Friso kapel.
Eind 2005 is hij opgevolgd door Klaas Pereboom, Bariton speler bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.
In 2017 heeft Arnold Span tijdens een tijdelijk project de muzikale leiding op zich genomen. Arnold Span was chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, waar hij in 1987 als klarinettist was begonnen. Sinds maart 2013 bekleedt hij de functie van Stafdirigent Militaire Muziek van de Nederlandse Krijgsmacht.
Vanaf mei 2018 heeft Klaas Pereboom wederom de muzikale leiding van Klein Orkest Rolde.